Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zuur voor allen

Share Article

Je denkt goed bezig te zijn met je zonnepanelen, helemaal zoals meneer Klaver het wil, maar dan kom je erachter dat er wat vogels onder je panelen hebben gezeten. Ze hebben al eieren gelegd, maar die zijn nu in de schaal gekookt en de vogels zelf zijn gevlogen. Het is een treurig gezicht waar de Partij voor de Dieren niet blij van zou worden, zuur zelfs.

Gevaren

Vogels die een nest willen bouwen doen dit het liefst op een plek met veel beschutting en warmte en een zonnepaneel zonder zonnepaneel vogelwering is daarvoor de ideale plek. Onder de panelen is het in de lente een hele prettige temperatuur en doordat je onder de panelen zit, heb je ook weinig last van de wind. Dit is dus een hele mooie plek voor het starten van je gezin. Maar als het dan zomer wordt, worden de temperaturen steeds hoger. Uiteindelijk kan het zelfs 70 graden worden onder de panelen en dat is voor vogels geen leefbare temperatuur, omdat op die temperatuur allerlei enzymen in het lichaam kapot zullen gaan. De vogels vliegen weg en laten hun eieren achter die gekookt worden in hun schaal. Maar ook voor de mens is het gevaarlijk zo’n nest, voornamelijk door de zurige poep.

Zuur

De zurige poep kan de bedrading van je zonnepanelen aantasten, waardoor de isolatie weg gaat en de draden op dreigen te komen te liggen. Dit kan zorgen voor kortsluiting en dit kan op ten duur zorgen voor brand. Zeker in combinatie met de droge takjes van het nest, waar overigens ook nog veel lucht tussen zit, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Maar ook kan de poep op de panelen terecht komen en hierdoor kan een deel van het zonlicht dat anders op de panelen zelf zou komen worden weerkaatst door de witte plassen die de vogels achterlaten. 

Voorkomen

Om dit te voorkomen is natuurlijk het beste. Zo kan je leed besparen van vogels met vogelnesten zonnepanelen efficiënt houden en ervoor zorgen dat er niemand zuur wordt. Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden voor vogelwering op je zonnepanelen. Hoewel je dit al bij het installeren kan laten aanbrengen, kan je dit later ook nog gewoon laten doen natuurlijk mocht dit nodig blijken. Hoe dit werkt is dat er op de rand van de panelen palletjes worden aangebracht die ervoor zorgen dat de vogels niet meer onder de panelen kunnen komen en dus geen nest kunnen bouwen.

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey