Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is property management en hoe werkt het in jouw voordeel?

Share Article

Wanneer je investeert in vastgoed kan je twee dingen doen. Je kan zelf de verantwoordelijkheid nemen over de verhuur en alles wat daarbij komt kijken, of je kan het uitbesteden. Dat tweede wordt ook wel property management of vastgoedmanagement genoemd. Veel vastgoedeigenaren kiezen hiervoor en dat is zeker niet onlogisch. We leggen je uit waarom.

Zeeën van wetten en regels

De verhuur van panden gaat gepaard met een hoop verschillende wetten en regels. Je moet zorgen dat je voldoet aan alle rechten van de huurders en je moet uiteraard alle administratie op orde hebben. Om er zeker van te zijn dat dit allemaal correct gebeurt en je niks over het hoofd ziet, kan het uitbesteden hiervan een perfecte oplossing zijn. 

Tijdsinvestering

Het beheren van vastgoed kan in sommige gevallen een heuse fulltime job zijn. Als je naast de verhuur van je panden ook nog ander werk doet, kan je bij vlagen handen te kort komen. Het uitbesteden van property management kan daarom echt een goede investering zijn. Zo voorkom je dat je achter de feiten aanloopt en kan je je tijd besteden aan zaken die écht belangrijk zijn voor jou.

Besparen

Wanneer je een pand in privébezit hebt en de belegging valt in belasting box 1, dan zal je belasting moeten betalen over de inkomsten die je vergaart uit de verhuur. Er is echter een manier hoe je dit kan vermijden. Als je het vastgoedmanagement uitbesteed aan een vastgoedbeheerder valt je investering namelijk in box 3 en daardoor haal je het meest uit je geld. Het uitbesteden van de werkzaamheden kan je dus daadwerkelijk geld besparen. Benieuwd of dit ook voor jou geldt? Doe eens de besparingscheck van 365Beheer en kijk hoeveel, en op welke fronten, jij kan besparen.

Technisch beheer

Panden vereisen onderhoud en onderhoud kost logischerwijs tijd en expertise. Wanneer je het beheer van je panden uitbesteed, zorgt de vastgoedbeheerder voor de juiste mensen op de juiste plek. Zo blijven de huurders ten alle tijden tevreden, omdat eventuele problemen snel worden opgelost en jij blijft als eigenaar een goede naam houden. Je hebt zelf inspraak over de hoeveelheid onderhoud en je zal altijd inzicht hebben in de gemaakte kosten. Bij 365Beheer bepaal je bijvoorbeeld zelf of je gebruik maakt van hun technische leveranciers of dat je ze zelf aanlevert. Jij bent tenslotte de baas over je eigen panden.

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey