Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom zou je een warmtepomp nemen?

Share Article

Een warmtepomp is een pomp waarmee je middels het gebruik van water je woning kan verwarmen. Een warmtepomp is milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld gas, en wordt daarom tegenwoordig veel gebruikt in nieuwbouwhuizen. Omdat het best veel werk is om een warmtepomp aan te leggen, wordt het vooral in nieuwbouwprojecten ingezet. In deze blog lees je meer over de voordelen van een warmtepomp in huis, en waarom jij het zeker zou moeten overwegen.

Wanneer is het interessant voor jou?

Een warmtepomp is sowieso interessant voor nieuwbouwprojecten. Omdat je veel onder de grond moet aanleggen is het bij bestaande huizen vaak een te grote klus. Daarnaast is een warmtepomp interessant voor mensen met een goed geïsoleerd huis of wanneer je beschikt over een lage temperatuurwoning. Oude cv-ketels van meer dan 15 jaar oud kunnen ook goed vervangen worden door een warmtepomp. Ten slotte is een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen een uiterst duurzame optie, waarmee je een groot gedeelte van je huis zal kunnen verwarmen met groene energie.

Wat zijn voordelen van een warmtepomp?

Een warmtepomp heeft veel verschillende voordelen. Het is vaak niet goedkoop om een warmtepomp aan te schaffen, maar door de vele voordelen is het wel het overwegen waard. Met een warmtepomp zal je energieverbruik gaan dalen. Een warmtepomp haalt namelijk 80% van de energie uit de omgeving en slechts 20% uit externe bronnen. Naast dat je daardoor bespaart op je energierekening, is het ook nog eens veel beter voor het milieu. Je stoot namelijk met een warmtepomp veel minder CO2 uit. Bovendien ben je niet afhankelijk van de schommelende energieprijzen en hoef je dus minder op te letten met zuinig gebruik in duurdere periodes. Ten slotte is een warmtepomp ook te gebruiken als airco, een daarmee dus multifunctioneel.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn heel veel verschillende soorten warmtepompen op de markt. Elke pomp heeft zo weer zijn eigen voor- en nadelen. Grof gezegd zijn er vijf verschillende type warmtepompen op de markt. Dat zijn de water-water warmtepomp, de grond-water warmtepomp, de lucht-water warmtepomp, de lucht-lucht warmtepomp en de hybride warmtepomp. Het verschil tussen deze pompen zit ‘m in de technieken waarmee ze verwarmen. Zoals je waarschijnlijk al verwacht gebruikt een water-water warmtepomp enkel water om te verwarmen, terwijl een lucht-water warmtepomp ook gebruik maakt van de lucht om te verwarmen. Er zitten nog veel meer verschillen tussen deze typen warmtepompen, en mocht je daar nu na het lezen van deze blog meer over willen weten, dan kan je op warmtepompenadvies.nl kijken voor meer informatie over warmtepompen.

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey