Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom het tijd is voor een dakinspectie

Share Article

Een veelvoorkomende zin: gelukkig heb ik een dak boven mijn hoofd. Dat is zeker waar, en fijn is als dat een dak is zonder gebreken of lekkages. Men denkt vaak dat daken weinig tot geen onderhoud vereisen, al helemaal pannendaken niet, maar niets is minder waar. Daken zijn onderhoudsarm, maar zeker niet onderhoudsvrij. Wil je een niet lekkend dak boven je hoofd, dan is het van belang om regelmatig je dak te laten inspecteren, en dit is waarom.

Daken moeten tegen weer en wind bestendig zijn, en dat kan alleen als de staat van het dak nog goed is. Om te ontdekken hoe het met een dak gesteld is zal deze door een expert gecheckt moeten worden. Vaak verleent een dakdekkersbedrijf een gratis dakinspectie als er vermoed wordt een lekkage of schade aan het dak te zijn. Echter is het van belang om regelmatig, zo’n tweemaal per jaar, een inspectie te laten doen. Schade aan het dak kan op deze manier tijdig ontdekt worden, voordat het probleem verergerd. Lekkages ontstaan bijvoorbeeld door kleine schade aan het dak, dat te lang onbehandeld blijft. Zulke kleine mankementen kunnen vaak al ter plekke verholpen worden. 

Grote schade aan een dak kunnen dus voorkomen worden door tijdig onderhoud te plegen. Dakinspecties en klein onderhoud is ook nog is een stuk goedkoper dan het repareren van grote delen van een dak. Bij grote schade aan een dak, zoals lekkages, is niet alleen het dak dat reparatie nodig heeft. Er ontstaan vochtplekken in muren en plafonds, welke lastig weg zijn te krijgen. Er zijn dus al te meer redenen om dakinspecties te laten doen, en tijdig onderhoud te plegen. 

Bij het onderhoud van een dak hoort ook het schoonhouden van het dak. Bij elke inspectie wordt het dak volledig gereinigd. Dit is omdat schade zo beter op te merken is. Mooi meegenomen, want zo blijft je dak ook lekker schoon!

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey