Socholland

Search
Close this search box.

Manieren van daklek detectie

Share Article

Om een dak goed waterdicht te houden is er regelmatig onderhoud nodig. Het is zeer aan te raden om jaarlijks een dakinspecteur te laten komen om te zoeken naar een daklek, of andere mogelijke risico’s. Deze zal je dak preventief inspecteren om te kijken of er onderhoud nodig is om bepaalde problemen die nu nog heel klein zijn niet groter te laten worden. Hoe eerder je een dak probleem aanpakt, hoe minder schade het probleem zal kunnen aanrichten en hoe minder groot de kosten van de reparatie zullen zijn.

Maar misschien lees je dit en denk je, het druppelt hier al naar binnen, het is te laat voor preventieve maatregels. Als je zeker bent dat je al een lek hebt, dan kan je beter een lekkage detectie bedrijf inhuren. Deze zijn gespecialiseerd in het opsporen en vaak ook repareren van lekken in het dak. Dit doen ze op een aantal manieren. Een belangrijke manier is het gebruik van een rookmachine. Met de rookmachine is goed te zien waar de rook doorheen kan komen en zo kan je makkelijk kiertjes opsporen die je met het blote oog niet zou kunnen zien. De kiertjes waar de rook doorheen kan, daar kan het vocht ook doorheen komen en hier kan dus een daklek zitten. Andere technologie die wordt gebruikt bij lekdetectie is de infrarood camera.

Deze kan infrarood straling, warmtestraling dus, opvangen en omzetten naar voor ons zichtbaar licht. Hiermee kunnen temperatuurverschillen worden gevonden in de muur en zo kan er dus worden gezien waar vochtplekken zitten, die je anders met het blote oog niet zou kunnen zien. Met dit soort technieken is goed na te gaan waar een lek moet zitten, wat zonder een lastige klus is. Het lek kan vaak namelijk meters af zitten van de plek waar het water door het dak heen komt.

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey