Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kunststof, de ideale gevelbekleding

Share Article

Je gevel is eigenlijk een soort visitekaartje. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wie een slecht verzorgde gevel heeft zal onbedoeld menig klant afschrikken. Immers; je kan maar een keer een goede eerste indruk maken en dus is het fijn om ervoor te zorgen dat je pand in ieder geval voldoet aan de criteria die nodig zijn voor zo’n goede eerste indruk. Door kunststof te gebruiken voor je gevelbekleding heb je die goede eerste indruk direct te pakken. Dit materiaal is onderhoudsarm en blijft vele tientallen jaren goed, zonder dat je er veel tijd aan hoeft te besteden.

Kunststof vraagt amper onderhoud

Menig gevel moet regelmatig onderhouden worden om ervoor te zorgen dat hij mooi blijft. Aanslag krijgt gemakkelijk vat op steen of hout en een schilder zal regelmatig moeten langskomen om alles weer strak in de verf te zetten. Met kunststof heb je die problemen niet. Dit is een materiaal dat niet vatbaar is voor de elementen. Regen, vorst, felle zon, het deert het kunststof allemaal niet. In plaats daarvan blijft het tientallen jaren in topstaat, zonder dat je er heel veel voor hoeft te doen. Het enige wat je af en toe moet doen, is het schoonmaken van de gevel. Dit kan met een sopje of met een hogedrukspuit. Let wel: de hogedrukspuit moet niet op standje 11 staan, want kunststof heeft natuurlijk zijn grenzen. Maar doe je het met zorg en overleg, dan kan er weinig fout gaan. Door het kunststof regelmatig even af te spoelen blijft het er als nieuw uitzien en hoef je je geen zorgen te maken over die eerste indruk.

Kunststof is UV-bestendig

UV-straling is straling die voor de vervaging van kleuren zorgt. Als je een tijdschrift te lang in de zon legt, zal de cover van het tijdschrift valer worden en dat gebeurt door UV-straling. Hout is hier gevoelig voor en moet dus regelmatig opnieuw geverfd worden om te voorkomen dat het diezelfde vale uitstraling krijgt. Bij kunststof is dat probleem verdwenen: het is volledig UV-bestendig en dus helemaal kleurvast. Kunststof kan de hele dag in de zon staan, zonder dat het ten koste gaat van de kleur. Schilders hoeven niet meer langs te komen en dus bespaar je op de lange termijn ook nog eens flink wat geld. En dat is natuurlijk altijd welkom.

Kunststof komt in allerlei variaties

Wie graag wil dat zijn gevel een mooie uitstraling heeft die bijvoorbeeld niet van hout te onderscheiden is, kan rekenen op een ruime variatie aan kunststof. Je kan kunststof kiezen dat die onmiskenbare houtstructuur heeft en daarmee niet van echt hout te onderscheiden is, maar je kan ook kiezen uit een enorme lijst aan kleuren. Dit maakt kunststof zeer divers en zorgt ervoor dat iedereen zijn gevel kan inrichten in zijn eigen smaak. En dat is waardevol, want je pand is allereerst jouw pand en moet dus iets zijn waar jij je goed bij voelt. En met kunststof gevelbekleding is dat een zekerheidje.

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey