Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je isolatie in huis verbeteren: zo doe je dat!

Share Article

Heb jij een zware winter achter de rug, met hoge gasrekeningen en alsnog niet een heel comfortabel huis? Het verbeteren van je isolatie is in dat geval een goed idee. We vertellen je in dit artikel hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Dak

Kijk eens goed naar de isolatie van je dak. Je dak isoleren kan ontzettend veel schelen voor het comfort bij jou in huis. Het voordeel aan het isoleren van het dak is dat je dit zelf van binnenuit kunt doen. Misschien moet de isolatielaag vervangen of aangevuld worden, of is je dak nog niet eens geïsoleerd. De isolatielaag onder het dak moet minimaal 13 centimeter dik zijn. Als je isolatie dunner is dan dat, vul het dan aan tot 13 centimeter.

Spouwmuur

Laat je spouwmuur isoleren, bijvoorbeeld door www.solease.nl. De spouwmuur bestaat uit de buitengevel, de ruimte daartussen en een binnenmuur. Huizen na de jaren 70 zijn standaard geïsoleerd. Misschien is het tijd voor vervanging, of heb je überhaupt nog geen isolatie daar? Laat een expert kijken naar je gevel, want het is niet bij alle huizen mogelijk om de spouwmuur te isoleren.

Vloer

Het laten isoleren van je vloer is een uitstekend idee als je een winter vol koude voeten achter de rug hebt. Bovendien wordt door vloerisolatie de warmte in een ruimte nog eens extra goed vastgehouden. Woningen van voor 1982 hebben geen standaard vloerisolatie. Laat wederom een expert bij jou controleren wat de mogelijkheden zijn met jouw vloer.

Gaten en kieren

Misschien zitten er vervelende gaten en kieren bij jou in huis. Probeer aan te voelen waar er tocht en kou vandaan komt en dicht deze gaten en kieren met speciaal daarvoor bedoelde tochtstrips.

De ramen

Tegenwoordig hebben de meeste huizen wel dubbel glas, maar in oude huizen is dat helaas nog niet altijd het geval. Hoog tijd om je ramen te laten vervangen voor dubbel glas. Heb je daar geen zin, tijd of geld voor? Isolatiefolie of een voorzetraam zijn een prima middenweg die dezelfde werking hebben en iets goedkoper en makkelijker zijn. Het ziet er wel een stuk minder mooi uit. Als jij een oncomfortabele winter achter de rug hebt, valt er waarschijnlijk nog een hoop te winnen op isolatie. Wil jij ook op naar een betere winter? Schakel dan een professional in en laat je woning volledig isoleren!

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey