Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe ontstaat een lekkage?

Share Article

Erachter komen dat je een lekkage hebt, is geen prettige manier om de dag te beginnen. Lekkages kunnen te allen tijde en overal in je huis optreden. soms blijven ze volledig onopgemerkt tot het te laat is. Vermijd de potentiële hoofdpijn door een lekkage voor te zijn. In dit artikel meer over hoe een lekkage ontstaat en hoe je ze kunt voorkomen.

Is er roest of corrosie aan de gang?

Een waterlekkage opsporen is gemakkelijker dan je denkt. Als je roest rond je leidingen ziet, kan het zijn dat ze gecorrodeerd zijn. Dit kan gebeuren door veroudering van de leidingen, verwaarlozing of door voortdurend gebruik van agressieve chemicaliën. Hoe dan ook, als je corrosie in je leidingen vermoedt, is het tijd om een vakman in te schakelen om ernaar te kijken. Door het roest kan een leiding kapotgaan en kan er een lekkage ontstaan. 

Oudere leidingen

Ook verouderde leidingen kunnen problemen veroorzaken. Afhankelijk van het materiaal kunnen leidingen tot 20 jaar of langer meegaan. Beter is het om het zekere voor het onzekere te nemen de leidingen te controleren op wanneer het geïnstalleerd werd, of het ooit vernieuwd is, enz. Deze vragen geven je een idee of je in de nabije, of verre toekomst reparaties zult moeten laten doen.

Houd de waterdruk in de gaten

Als je douche aanvoelt als een waterval wanneer je hem aanzet, kun je problemen hebben met de waterdruk. Als de waterdruk te hoog wordt, verzwakken de leidingen, wat vroegtijdige veroudering en schade veroorzaakt. Als je huis er nog geen heeft, koop dan een slangpilaarmeter en een reduceerventiel. Beide zijn te koop bij elke bouwmarkt en beide zijn niet duur in de aanschaf. De slangpilaarmeter houdt de waterdruk in de gaten, en het reduceerventiel brengt de waterdruk automatisch omlaag als die te hoog wordt.

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey