Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het afwerken van een vloer

Share Article

Wanneer er een vloer wordt gelegd van laminaat, hout, pvc of kurk, dan zal er altijd een ruimte moeten worden vrijgehouden bij de muren. Deze ruimte is noodzakelijk, omdat de materialen van de vloer uitzetten en krimpen bij temperatuurverschillen. Deze ruimte tussen de vloer en muur zal moeten opgevuld. Het is esthetisch niet verantwoord om de ruimte open te laten. Wanneer er geen ruimte wordt vrijgehouden en de temperatuur neemt toe, dan zal de vloer uitzetten en eventueel bol gaan staan of eruit klappen. De ruimte tussen de vloer en muur moet, om het geheel af te werken, afgedekt worden.

De vloer op de juiste manier afwerken

Voor het afwerken van een vloer wordt een plint gebruikt. Deze dient dus voor de vloerafwerking en om de muren te beschermen tegen het stoten. Ook kunnen ze toegepast worden om een mooie uitstraling te geven in de ruimte waar ze gebruikt worden. Hij dient tegenwoordig als een verlengstuk van de vloer en de muur, maar ook als een sier item. Bij een houten vloer is het mooi om deze van hout te gebruiken.

Soorten afwerkingen die gebruikt kunnen worden

Er zijn veel verschillende soorten afwerkmogelijkheden, die gebruikt kunnen worden, om de ruimte tussen de muur en vloer op te vullen. Houten plinten kopen is niet gemakkelijk, omdat er zo veel verschillende zijn. Er kunnen hoge en lage worden gebruikt. Deze kunt u aanschaffen waarbij ze staand worden gebruikt of juist voor de sier. Wanneer u ze van hout neemt, kunt u dat doen in de kleur van de vloer of juist in een kleur die erbij afsteekt, zoals wit bij een bruine houten vloer. Tegenwoordig worden ze ook gemaakt van rvs of aluminium. Er zijn er zelfs die voorzien zijn van figuren. Voor wat betreft het type kunnen rechte en gebogen, met een kraal, monumentale of grenen gebruikt worden. Als ze van grenen zijn, dan zullen ze het bijzonder goed doen bij een parketvloer of een mooie eiken vloer.

Het gebruik van overzetplinten

Wanneer een huis gerenoveerd wordt, worden vaak deze soort gebruikt voor de afwerking tussen de vloer en muur. Wanneer de oude moeilijk te verwijderen zijn, in verband met het beschadigen van de muur, zijn deze soort plinten een goede oplossing. Ook worden daarvoor vaak de holle gebruikt. Voor een overzetplint worden er eerst houten latten tegen de muur vastgemaakt. Over de houten latten worden ze dan door middel van schroeven of spijkers vastgemaakt. Wanneer ze goed worden bevestigd, is het een goede oplossing om het geheel bij een verbouwing mooi af te werken.

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey