Socholland

Search
Close this search box.

Gevolgen van slecht geplaatste kozijnen

Share Article

Bij de plaatsing of vervanging van kozijnen is het belangrijk om zeker te zijn van een correcte plaatsing. Indien de bewoners van een woning akkoord gaan met een onervaren kozijnenspecialist of zelf een poging wagen zonder voldoende voorbereiding kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen.

Gevolgen van een slechte plaatsing

Indien een kozijn niet correct wordt geplaatst, kan dit gevolgen hebben voor de bewoners van de woning. Zo zal de comfort van de bewoners beïnvloed worden en zullen ook de maandelijkse kosten toenemen. 

De comfort van de bewoners zal afnemen, doordat de verouderde kozijnen kou en tocht zullen doorlaten. Indien jij een avondje op de bank spendeert, zul je hoogstwaarschijnlijk geen behoefte hebben aan een koude golf aan lucht. Dit resulteert ook vaak in een afname van de gezondheid van de bewoners. Zij zullen vaker een griepje ervaren door de tocht.

Daarnaast zullen de maandelijkse kosten toenemen. Dit is het gevolg op de kou en tocht. Zodra de kozijnen de kou en tocht toe zullen laten, zal dit de woning laten afkoelen. Om de gewenste temperatuur in de woning te behouden, zal er meer gestookt moeten worden. De isolatie heeft immers grote invloed op de stookkosten. 

Tot slot kunnen de kozijnen houtrot en soms zelfs lekkage veroorzaken. Wanneer de warmte lucht van de woning in contact komt met de koude lucht van buiten zal er, bij ongeschikte kozijnen, risico op condensatie ontstaan. Indien de condensatie voor lange tijd in de woning blijft, kan dit op termijn leiden tot lekkage en schimmel en kunnen andere constructies aangetast worden.

Conclusie In het kort: het is dus enorm belangrijk om zeker te zijn van een correcte plaatsing van de kozijnen. Indien dit niet het geval is, kan dit grote gevolgen met zich meebrengen. Vervelende en prijzige gevolgen. Bij nieuwe kozijnen kopen is het dus belangrijk om een professionele kozijnspecialist in te schakelen of voldoende voorbereid te zijn als je zelf aan de slag gaat

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey