Socholland

Search
Close this search box.

Etiketteer machines

Share Article

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink stuk eenvoudiger. Een voorbeeld van zo’n baan is het labelen van voorwerpen. Etiketten plakken is iets waar goede zeer efficiënte machines voor zijn en waar vrij weinig menselijk handelen nog aan te pas hoeft te komen.

De etiketteermachine doet exact wat je zou verwachten. Hij neemt een verpakking waar nog geen etiket op zit en plakt er een etiket op. Dit kan hij heel vaak achter elkaar en heel snel ook, veel sneller dan welke mens dan ook en daarmee ook veel efficiënter. Hoewel dit simpel klinkt is een etiket machine vaak toch nog best ingewikkeld.

Er moet over allerlei dingen worden nagedacht. Belangrijk is natuurlijk wat voor verpakking er op geplakt moet worden. De vorm maakt hierbij erg uit aangezien dit zorgt voor de manier waarop het etiket erop geplakt kan worden. Het maakt uit of dit van twee kanten tegelijk moet bijvoorbeeld en of dit dan in één keer kan of door meerder machines moet. Het liefst doe je het natuurlijk tegelijk. Dit bespaart ruimte en geld, maar misschien kan dit wel niet vanwege een afwijkende vorm voor ene verpakking.

Het kan ook zijn dat het materiaal van de verpakking een rol speelt. Misschien is het wel een zeer bewerkelijk materiaal dat niet in aanraking moet komen met bepaalde soorten lijm, waardoor er op een andere manier etiketten moeten worden geplakt. Dan moet je mogelijk een andere machine hebben die een ander type etiket of andere soort etiket plak methode gebruikt, welke goed werkt op het materiaal van je verpakking. Kortom, er zijn vele mogelijkheden als het aan komt op etiketteermachines en de technologie erachter en de precieze die hierbij nodig is moet niet worden onderschat.

You might also like

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey