Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een nieuw tuinhuis in de tuin? Hier moet je aan denken

Share Article

Wil je een nieuw tuinhuis bouwen in je tuin en weet je niet waar je moet beginnen? No worries! In dit artikel vertel ik je waar je aan moet denken voor, tijdens en na de bouw van je nieuwe tuinhuis. 

De afmetingen en het model van het nieuwe tuinhuis

Allereerst moet je gaan nadenken hoe je wilt dat het tuinhuis er uit komt te zien. Dit kun je zelf doen en uittekenen, maar kun je ook samen met een hoveniersbedrijf doen. Bedenk waar het tuinhuis moet komen, welke vorm het moet krijgen en hoe groot het mag worden. Denk ook na over de dakbedekking en de deur die er in mag komen. Kortom: maak een zo specifiek mogelijk ontwerp van jouw toekomstige tuinhuis.

Tip: Houd bij de afmetingen van je tuinhuis rekening met de regels die voor jouw tuin gelden. Zo kan er bijvoorbeeld een maximale hoogte gelden. 

Welke houtsoort gebruik je?

Er zijn verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor het bouwen van een tuinhuis. Denk hierbij aan vurenhout, maar ook aan het veelgebruikte douglashout. Welke houtsoort je gebruikt is afhankelijk van verschillende factoren en vraagstukken. Je kunt dit het beste bespreken met iemand die er verstand van heeft en jou er alles over kan vertellen. Kijk bijvoorbeeld eens op Kostertuinhout.nl. Een specialist in hout kan je goed adviseren, zodat jij voor het beste hout kiest.

Zelf plaatsen of laten plaatsen

Wanneer je in je hoofd hebt hoe het tuinhuis er uit moet komen te zien, of je hebt het zelfs al uitgetekend, dan is de vraag: ga je hem zelf plaatsen of laat je dit doen? Wanneer je zelf handig genoeg bent, kan het een hele hoop geld schelen om het zelf te doen. Aan de andere kant biedt het uitbesteden van de klus jou misschien een hoop rust. Zorg dat je een goede hovenier of klusjesman in dienst neemt en wees geduldig. De meeste hoveniersbedrijven hebben het druk genoeg en zullen dus niet meteen tijd hebben.

Onderhoud van het tuinhuis

Om je nieuwe tuinhuis zo lang mogelijk mooi te houden, kan het zijn dat je eens in de zoveel tijd wat onderhoud zult moeten plegen. Zorg dat je van tevoren goed nagaat wat voor onderhoud er nodig gaat zijn en bedenk of je dit wilt en kunt doen. Sommige ‘extra’ elementen bij de aankoop kunnen ervoor zorgen dat je onderhoud aanzienlijk minder wordt. Denk hierbij aan een goede fundering, zodat het hout niet in of op de grond staat en dus droog blijft.

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey