Socholland

Search
Close this search box.

Deze 4 soorten inbouwzwembaden zijn er

Share Article

Wil je altijd een duik kunnen nemen in je eigen achtertuin tijdens een warme zomerdag? Een zwembad aanleggen in Haren is dan zeker een goed idee. Om jouw persoonlijke wensen te achterhalen zetten wij alle 4 soorten inbouwzwembaden op een rijtje, zodat jij straks alleen nog maar een keuze hoeft te maken. Ben jij benieuwd welk zwembad het beste past bij jou? Lees dan snel verder.

Skimmerzwembad

Het skimmerzwembad is het meest gekozen zwembad. Dit komt omdat dit simpelweg het meest bekende zwembad is en omdat hij in iedere tuin past. Je kunt een skimmerzwembad herkennen aan haar skimmers en waterlijn die een paar centimeter onder het niveau van het terras staan. Nu denk jij misschien: wat zijn skimmers? Skimmers zijn afzuigpunten die het water afvoeren en zuiveren. Deze skimmers zijn verwerkt in de wand van het zwembad. Dit zwembad is echt ideaal voor families en andere grote gezelschappen. 

Overloopzwembad

Ga jij liever voor een luxe uitstraling? Dan past een overloopzwembad zeker bij jou. Vooral in modern ontworpen tuinen komt dit zwembad goed tot zijn recht. Het overloopzwembad kan worden herkent aan de waterlijn die gelijk staat aan het terras. Het water stroomt over de tegels die rondom het zwembad liggen, en worden vervolgens opgevangen in een overloopgoot. Dit resulteert in een geweldig spiegeleffect waarbij het water continu wordt gestabiliseerd. Zo blijft het waterpeil altijd op de juiste hoogte staan.

Plunge pool

De plunge pool behoort tot de kleinere zwembaden. Je kunt plunge pool letterlijk vertalen naar plonsbad en dat maakt het een ideaal zwembad voor de kleinere tuinen. Ook voor wellnessruimtes is dit zwembad zeer geschikt. Als je toch twijfelt om dit bad te nemen omdat je graag baantjes wilt trekken, kun je ervoor kiezen om een jetstream toe te voegen. Doordat de jetstream constant tegenstroom geeft wordt jouw sportiviteit wel degelijk getest. Dus ook al beschik jij over een kleine stadstuin, gewoon doen! 

Binnenzwembad

Als jij er liever zeker van wilt zijn dat je het gehele jaar kan genieten van jouw zwembad, is een binnenzwembad een prima oplossing. Je zou het binnenzwembad kunnen plaatsen in een wellnessruimte, in een aanbouw of een ander gebouw bij het huis. Bij het aanleggen van een binnenzwembad komen wel een paar dingen kijken. Zo moet er rekening worden gehouden met ventilatie, de luchtvochtigheid en de warmteregulering in de ruimte waar het zwembad wordt geplaatst. Een voordeel is wel, dat je altijd brandschoon water hebt en er 365 dagen plezier van kunt hebben.

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey