Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beveilig je huis

Share Article

Het beveiligen van je huis is altijd van belang, maar nu in het bijzonder, nu veel mensen op vakantie gaan. Als de huizen leeg zijn door de jaarlijkse volksverhuizing naar het zuiden, is het moment aangebroken voor de makkelijkste inbraken die er zijn, oftewel, een feestje voor de inbrekers.

Door het huis goed te beveiligen kan er echter veel ellende voorkomen worden. Vandaag de dag hebben we met Elektrotechniek en digitalisering prima mogelijkheden om onze huizen op degelijke wijze te beveiligen. Denk aan een inbraakalarm , of aan een Camerainstallatie om zo te kunnen kijken wat er in je huis gebeurt als het alarm af gaat.

Moderne technologie

De afgelopen eeuw en in het bijzonder de afgelopen paar decennia hebben gezorgd voor grote technologische vooruit gang. Vooral het internet is erg belangrijk. Door de uitvinding van het internet is het nu heel makkelijk geworden om vanuit het buitenland je huis in de gaten te houden. Zolang je maar ergens bent waar er internet is, kan je altijd een kijkje nemen in je huis als je daar een camera installatie hebt opgehangen en kan je ook altijd weten of het alarm af gaat of niet en dit weer uit zetten als dat nodig is.

Telefoons van belang

Van belang is dan wel dat je een smartphone hebt. De meeste mensen hebben die wel, maar de uitvinding daarvan is wel een hele belangrijke schakel in het van afstand kunnen beheren van je huis. Immers, waar wil je je camera’s op gaan bekijken als je alarm af gaat? Dat kan op een laptop, maar daar krijg je over het algemeen geen meldingen op als hij uit staat. Dit terwijl je op een telefoon altijd een bericht zal krijgen als je alarmapp iets te melden heeft, waardoor je meteen kan gaan kijken naar je camera’s op je telefoon.

Super snelle communicatie

Zelfs al ben je aan de andere kant van de wereld, binnen enkele seconden kan je contact leggen met het thuis front. Als je alarm af gaat en je ziet op je camera’s de inbreker, dan kan je meteen de politie bellen, die dan hopelijk zo snel mogelijk ter plaatse zullen komen. Verder als je geen alarm hebt, dan is het nog goed mogelijk om gewoon één van je buren te bellen en te vragen of ze iets gezien hebben. Verstandig is wel om ze niet te vragen te gaan kijken bij het huis. Dat kan gevaarlijk zijn. 

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey