Socholland

Search
Close this search box.

3 tips voor het maken van de perfecte inloopkast

Share Article

Veel vrouwen dromen ervan en zelfs mannen beginnen de charme ervan in te zien. Een inloopkast is dan ook vaak een must wanneer mensen op zoek zijn naar een nieuw huis. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de ruimte zo indeelt dat je een prachtige en functionele inloopkast hebt? In dit artikel geef ik je een paar tipjes van de sluier. 

Zorg voor voldoende kastruimte

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar het is erg belangrijk om voldoende kastruimte te hebben in je inloopkast. Koop niet zomaar een paar kasten om de ruimte mee te vullen, maar denk ook aan de verschillende soorten ruimte die je nodig hebt. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel hangruimte je nodig hebt en hoeveel lades je wilt. Maak hier eerst een soort ontwerp van, zodat je daarna gericht kunt zoeken naar de benodigdheden. 

Een extra tip: wil je een kledingblok in het midden van de kamer zetten, zodat je aan alle kanten lades hebt? Denk dan eens aan keukenblokken zonder spoelbak. Deze kun je in allerlei verschillende soorten en maten krijgen en zijn erg functioneel. 

Goede verlichting is een must

Wanneer je ‘s ochtends (of op een ander moment van de dag) je kleding wilt uitzoeken, dan moet je natuurlijk wel alles goed kunnen zien. Zorg daarom voor goede verlichting, het liefst met zoveel mogelijk daglicht. Zo zie je namelijk pas echt hoe je outfit eruit ziet als je het buiten draagt. Die ene vlek die in de donkerte van jouw kledingkamer niet opviel, zie je namelijk buiten ineens wel. Denk ook aan verlichting in je kast, die automatisch aangaat als je de kast open doet. Dit geeft een luxe effect en geeft je een nog beter beeld van wat je allemaal in je kast hebt liggen. 

Een grote passpiegel

Je hebt vast weleens gehoord dat spiegels een ruimte optisch groter laten lijken. Dat is ook zo en daarom mag een spiegel in jouw inloopkast ook zeker niet ontbreken. Niet alleen daarvoor, maar uiteraard ook om je outfits goed in te bekijken voor je ermee de deur uit gaat. Kies voor een spiegel die past bij de rest van je kledingkamer en die groot genoeg is om jezelf van top tot teen te bekijken. Heb je niet veel ruimte in je kledingkamer? Kies dan voor kasten met spiegeldeuren. Zo heb je toch een spiegel en lijkt de ruimte ineens een stuk groter. 

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey