Socholland

Zoek
Sluit dit zoekvak.

3 tips om de zolder een nieuw leven in te blazen

Share Article

Wanneer de temperatuur buiten daalt en de wintermaanden van start gaan, dan weet je dat het tijd is om je huis – en vooral je zolder – op orde te brengen. Want wat is een beter moment om die vergeten ruimte aan te pakken dan wanneer je geen andere keuze hebt dan binnen te blijven? Maar zoals het meestal gaat met zolders, zijn ze altijd rommelig door alle rondslingerende spullen. Tenzij je een georganiseerde zolder hebt waar alles zijn plaats heeft, zal je deze ruimte bijna niet kunnen benutten. Als de jouwe ook een puinhoop is, maak je dan geen zorgen! We hebben een aantal geweldige tips over hoe je de zolder in je huis kunt organiseren en er weer het beste van kunt maken.

Maak een plan voordat je begint

Als je je zolder wilt organiseren en alles op zijn plaats wilt zetten, moet je een plan hebben. Als je dat niet doet, kun je overweldigd raken door alle spullen die je moet aanpakken en eindigen met een rommeliger zolder dan je eerst had. Je kunt het proces opdelen in stappen. Eerst moet je beoordelen hoeveel spullen je hebt en hoeveel ervan kan worden weggegooid. Vervolgens kun je bepalen waar je alles op zolder wilt opslaan. Tot slot kun je alles daadwerkelijk gaan organiseren. Bekijk ook of het nog nodig is om de muren een likje verf te geven of dat de betonvloer nog een coating van bouwbescherming webshop Remmers kan gebruiken. Als de zolder dan toch is opgeruimd, kun je dit maar beter ook meteen aanpakken. 

Breng het licht naar binnen

Als jouw zolder nogal donker is, is het eerste wat je moet doen wat licht aanbrengen. Vroeger waren de meeste zolders erg donker, vanwege het ontbreken van ramen. Hierdoor waren zolders niet heel uitnodigend. Dit probleem kan je eenvoudig oplossen met behulp van lichtoplossingen in de vorm van een dakraam of dakkapel. Een dakraam zorgt er niet alleen voor dat je profiteert van natuurlijke lichtinval, je kunt het raam ook open zetten, waardoor je ook van frisse lucht kunt genieten op zolder. Je kunt daarnaast ook wat lampen installeren of een paar dakramen plaatsen om het functioneler en toegankelijker te maken. Je kunt ook wat decoratieve lampen toevoegen om de zolder eruit te laten zien als een extra kamer in je huis.

Herschikken van ruimtes

Als het tijd is om alle spullen die je wilt bewaren weer een plekje te geven, is het verstandig om een nieuwe indeling te maken. Dit betekent waarschijnlijk dat je met een aantal dingen moet gaan schuiven om ruimte vrij te maken. Als je eenmaal een ruimte hebt vrijgemaakt, kun je dingen opbergen zoals je wilt. Als je veel spullen hebt, kun je de zolder in secties verdelen, zodat je weet waar alles staat. Als je kleine kinderen hebt, kun je ze laten zien waar ze kunnen spelen. Als je huisdieren hebt, kun je ze laten zien waar ze kunnen slapen. Je moet alles op zijn plaats zetten, en dit is een cruciale stap in het proces. Zo kun je opslagcontainers kopen, maar je kunt ook oude spullen die je hebt liggen opnieuw gebruiken. Kijk wat je kunt gebruiken om je spullen in op te bergen. Stop ze in bakken, manden of hang het op aan kledinghangers. Je kunt de zolder ook gebruiken om extra opslagruimte te creëren voor seizoenartikelen die je niet het hele jaar door gebruikt. 

You might also like

Etiketteer machines
Klussen

Etiketteer machines

Vandaag de dag is er erg veel automatisering. Door de groeiende hoeveelheid technologie die we kunnen gebruiken in onze levens worden veel banen een flink

Je studentenkamer opleuken
Huis

Je studentenkamer opleuken

Wat is nou het allerleukste aan student zijn en op kamer wonen? Uiteindelijk zouden veel toch wel zeggen dat alle vrijheid en zelfstandigheid het fijnste

#Mindey

@mindey