Zorg voor een frisse woning met geurstaafjes

Geurstaafjes zijn in de meeste woningen onmisbaar. Het houdt de geur in huis altijd fris en lekker. Er zijn verschillende soorten geurstokjes, denk aan wierook maar ook een frisse bloemengeur of kruidengeur. Geurstaafjes ruiken niet alleen lekker maar geven ook een leuke decoratieve boost aan het interieur. In de badkamer en WC geurstokjes plaatsen zorgen voor een echt spa gevoel. De meest bekende geurstokjes zijn houten of bamboe stokjes die olie opzuigen en de geur subtiel en langzaam verspreiden. Geurstokjes worden in diverse culturen en diverse landen gebruikt. Etherische oliën bijvoorbeeld zorgen voor een rustgevende sfeer in de woning en stimuleren het psychische en fysieke welzijn. Veel huis parfums zijn kant en klaar verkrijgbaar maar je kunt zelf ook geurstokjes met een olie maken. Let er goed op als je geurstokjes maakt of koopt dat de geur lang houdbaar blijft en je er lang mee kunt doen.

Soorten geurverspreiders

Naast stokjes kun je ook een oliebrander aanschaffen waar je een waxinelichtje in plaatst. De etherische olie verdun je met water en geeft door de warmte een subtiele heerlijke frisse geur af. Ook wierook is een heerlijke toepassing omdat het zo rustgevend werkt. Wierook is niet ongezond in tegenstelling tot tabaksrook en kan in elke ruimte van de woning veilig worden gebruikt. In oosterse culturen is wierook onmisbaar. Deze exotische geurstokjes zijn stress dempend. In sauna’s worden geurstokjes ook veelvuldig gebruikt. Met lavendel, jasmijn of eucalyptus haal je de wellness in huis. Lavendel is een veel gebruikte geur en heeft een subtiele taste. De geur is niet te sterk en houd de woning lang fris.

Ruimtes om geurstaafjes te plaatsen

Voor in de woonkamer is sandelhout qua geurstaafjes een heerlijke geur. De geur creëert warmte en rust. Tijdens het Tv kijken zal het de zintuigen extra prikkelen waardoor je snel tot rust komt. Een sinaasappelgeur is toepasselijk in de keuken omdat het kooklucht laat verdwijnen. In de WC is dennengeur toepasselijk omdat het een reinigende werking heeft. Eucalyptus is een hele frisse geur en is daarom zeer goed toe te passen in de badkamer. Je krijgt hierdoor een heerlijk spa gevoel. Frankincense heeft een spirituele touch. Lavendel en roos wekken een romantische sfeer en zijn toepasbaar in de slaapkamer. Pepermunt zorgt voor alertheid. De auto is dan ook zeer geschikt voor pepermunt geurstokjes. Elk soort geurstokje heeft weer zijn heilzame werking. Natuurlijk is het een kwestie van persoonlijke smaak en welke bij het interieur past.

Bron: homewishez.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *