Wat houdt een rookproef in bij lekdetectie?

Heb je te maken met een daklekkage? Dan is het zaak om het lek zo snel mogelijk te dichten. Wanneer je niets doet, kan er namelijk flinke schade ontstaan. Helaas is een daklekkage verhelpen makkelijker gezegd dan gedaan. De bron van het lek is namelijk niet altijd even makkelijk op te sporen. Lukt het jou ook niet om het lek boven water te krijgen? Overweeg dan een rookproef te gebruiken. De kans is groot dat je niet precies weet wat een rookproef bij lekdetectie in Zeist is. Daarom leggen wij jou in de onderstaande tekst haarfijn uit hoe deze techniek precies in zijn werk gaat.

Het lek opsporen met behulp van rook

Met behulp van lekdetectie heb je binnen de kortste keren achterhaald waar een lek precies zit. Indien het om een lekkage in jouw dakbedekking gaat, kun je hiervoor de rookproef gebruiken. In dat geval wordt er rook onder de dakbedekking geblazen. Vervolgens kun je aan de buitenkant direct zien waar het lek zit. De rook komt namelijk via het lek naar buiten. Hierdoor is de bron van een daklekkage binnen de kortste keren opgespoord.

Hoe werkt het precies?

Wil je een daklekkage opsporen met behulp van de rookproef? Dan moet er wel altijd een klein gat geboord worden in jouw plafond. Zonder een opening in het plafond is het namelijk niet mogelijk om rook onder het plafond te blazen. Via het gat wordt de rook vervolgens onder druk onder de dakbedekking geblazen. Dit moet met speciale apparatuur gebeuren. Voer een rookproef daarom nooit zelf uit, maar laat dit altijd over aan een specialist op het gebied van dakbedekking.

Direct vervolgstappen ondernemen

Indien je de rookproef toepast om een daklekkage te vinden, heb je het lek snel gevonden. Laat het er vervolgens niet bij zitten, maar onderneem direct vervolgstappen. Ga niet zelf aan de slag met reparatie van de dakbedekking, maar laat dit door een specialist doen. Hij zorgt er namelijk voor dat het lek in jouw dak op een snelle en vakkundige manier gedicht wordt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je binnenkort opnieuw te maken krijgt met een daklekkage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *