Waarom oordoppen op maat laten maken?

Steeds meer bedrijven, maar ook professionelen gaan op zoek naar antwoorden met betrekking tot het gebruik van oordoppen op maat. Vroeger zagen we ze op de werkvloer nog maar sporadisch opduiken, maar tegenwoordig is dat wel even anders. In het bijzonder voor bepaalde, specifieke sectoren geldt dat het gebruik van oordoppen op maat door de jaren heen niet alleen steeds belangrijker, maar eigenlijk zelfs essentieel is geworden. Er zijn aan het laten maken van oordoppen op maat in de praktijk heel wat interessante voordelen verbonden. Dit gezegd hebbende is het evenwel eveneens zo dat er sprake is van bepaalde nadelen waar je bij stil zal moeten blijven staan. Ben jij ook van plan om oordoppen op maat te laten maken, maar wil je, je eerst grondig laten inlichten over de voor- en nadelen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

1.) Omdat ze een optimale gehoorbescherming bieden

Door gebruik te maken van oordoppen op maat kan je in eerste instantie rekenen op een optimale gehoorbescherming. Veel mensen denken nog steeds dat elke vorm van gehoorbescherming dezelfde bescherming weet te realiseren, maar dat is in het geheel niet correct, integendeel. Het is in de praktijk namelijk zo dat universele gehoorbescherming nooit over een honderd procent gegarandeerde werking kan beschikken. Dit geldt wel voor oordoppen op maat. Deze worden gemaakt op basis van een specifieke ooropening waardoor ze elke dreiging op het lekken van geluid tegen kunnen gaan. Op deze manier kan je er dus pas echt helemaal zeker van zijn dat schadelijke geluiden je gehoor niet zullen aantasten.

2.) Er kan bescherming worden geboden tot wel 30dB(A)

De precieze bescherming welke kan worden geboden door gehoorbescherming is afhankelijk van de oplossing in kwestie. Voor zogenaamde otoplastieken geldt bijvoorbeeld dat ze een bescherming kunnen realiseren oplopend tot wel 30 dB(A). Dit gecombineerd met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende filters zorgt er in de praktijk voor dat het veelal mogelijk is om oordoppen op maat in te zetten in de meest uiteenlopende sectoren.

3.) Otoplastieken zijn uitrustbaar met verschillende filters

Er kan bij oordoppen op maat gebruik worden gemaakt van tal van verschillende filters. Deze filters hebben de mogelijkheid om bepaalde frequenties toe te laten en andere niet. Dit is van cruciaal belang en een punt waar universele gehoorbescherming op geen enkele manier aanspraak op kan maken. Bij universele gehoorbescherming is het dan ook vaak zo dat gewoon alle geluiden worden weggefilterd. Dat lijkt op het eerste zicht misschien geen groot probleem te zijn, maar dat is het wel. Wat namelijk met alarmsignalen en de gesprekken die anderen op de werkvloer met je willen voeren? Gebruikmaken van oordoppen op maat kan ervoor zorgen dat deze nog steeds perfect hoorbaar blijven.

4.) Oordoppen op maat zijn zeer comfortabel

Heel wat verschillende vormen van gehoorbescherming staan er om bekend alles behalve comfortabel te zijn om dragen. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer ze slechts sporadisch gedragen dienen te worden, maar wat wanneer je continue met potentieel schadelijke geluiden te maken krijgt? In dat geval zal je continue gebruik moeten maken van een bepaalde vorm van gehoorbescherming waardoor het draagcomfort wel van cruciaal belang wordt. Ook dit is dan ook zeker een belangrijk voordeel welke is verbonden aan oordoppen op maat.

Voor oordoppen op maat kijk je hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *