Vochtprobleem in huis, wat nu?

Is het je al vaker opgevallen dat je natte plekken in de muren hebt of dat er water in je kelder ligt na een regenbui? Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, maar het is wel belangrijk om snel een specialist op het gebied van vochtproblemen in te schakelen om het vochtprobleem op te lossen. Hoe gaat dit vervolgens in zijn werk? In dit artikel vertellen we er meer over.

Analyse van het probleem

Om een duidelijk beeld te krijgen wat er precies aan de hand is in de woning is het belangrijk dat er een analyse van het probleem wordt gemaakt. De specialist kan dan met nauwkeurige apparaten meten hoever het vocht zich heeft verspreid. Dit onderzoek is vrijblijvend en voor de specialist de basis om een offerte op maat te kunnen maken. Let op dat hoe sneller, je het probleem laat aanpakken hoe minder geld het zal kosten. Wacht je hier vervolgen 6 maanden mee dan bestaat de kans dat het verhelpen van het vochtprobleem alleen maar duurder is geworden.

Oorzaak van het probleem verhelpen

Als eenmaal duidelijk is voor de specialist waar het probleem zich precies voordat zal alles in werking worden gesteld om dit te verhelpen. De werkzaamheden die hieraan gekoppeld zijn dus ook afhankelijk van het type vochtprobleem. Zo wordt bij optrekkend vocht het probleem bestreden door de muren te injecteren. Dit zorgt ervoor dat het vocht vervolgens verdwijnt uit de muren. Bij doorslaand vocht kan er worden gekozen om de muren te impregneren. Dit is een extra laag die op de buitenmuur wordt aangebracht en extra bescherming biedt zodat er geen vocht of regen meer in de muren kan trekken. Mocht de fundering echter zodanig zijn beschadigd dan zal er een nieuwe gevelbekleding moeten komen.

Juiste specialist vinden

Als je op zoek gaat naar de juiste specialist kies dan hierbij vooral voor een specialist die een bepaalde kwaliteit garandeert. Als je een vochtprobleem hebt wil je natuurlijk dat dit vochtprobleem voorgoed is verdwenen. Het kan daarom ook geen kwaad om hiervoor wat dieper in de buidel te tasten. Doe je dit niet dan bestaat de kans dat je binnen de kortste keren weer een vochtprobleem hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *