Stappenplan muur glad maken

Gladde muur

Ben je van plan om je muren te schilderen? Dan is de kans groot dat je van tevoren wat voorbereidend werk moet doen, zoals het gladmaken van de muur. Toch is dit geen reden om te benadrukken. Wanneer je deze eenvoudige stapsgewijze handleiding volgt om uw muren glad te maken, wordt al dat voorbereidende werk een fluitje van een cent.

Verwijder eventuele lijm

Een van de eerste dingen die je moet doen bij het voorbereiden van muren om te schilderen, is het verwijderen van alle objecten of decoraties die je op de muren hebt. Dit kunnen spiegels zijn of zelfs speciale decoratieve muurstickers.

Controleer nadat deze van de muur zijn gehaald of er lijmresten zijn achtergebleven. Soms, ook al heb je de spiegel of de decoratieve muursticker verwijderd, blijft er lijm of lijm achter. Je moet dit eraf halen.

Bescherm uitlaat- en schakelkappen

Een andere belangrijke stap in het proces om uw muren glad te strijken, is het beschermen van uw stopcontact en schakelkappen. Het is gemakkelijk om te vergeten dat deze zelfs aanwezig zijn als je er elke dag naar kijkt. Ze zijn er echter nog steeds en tenzij je het risico wilt lopen om overal verf te krijgen, moet je ze beschermen.

Herstel tranen, deuken of gaten

Als uw muren scheuren, deuken of gaten hebben, moet je deze repareren voordat je overweegt te schilderen. Gelukkig is dit in de meeste gevallen een relatief eenvoudig proces.

Heeft je behangscheur een stukje behang achtergelaten dat aan de muur bungelt? Dan moet je deze losse eindjes eerst afknippen. Als het losse uiteinde is afgesneden, moet je eventuele bijzonder ruwe randen schuren. Breng vervolgens een laag pleister aan om de scheur, deuk of het gat te vullen en vervolgens glad te strijken.

Bescherm de trim

De volgende stap na het herstellen van uw muur is om de bekleding te beschermen. Zelfs als je van plan bent om het te schilderen nadat je uw muren heeft geverfd, moet je nog steeds beschermende tape gebruiken om het te bedekken. Hiermee voorkom je dat je muurverf op de bekleding spat.

Schoon en stof

Het is maar al te gemakkelijk dat vuil, vuil en stof zich na verloop van tijd op uw muren verzamelen. Dit geldt vooral als je de muur hebt geschuurd om deze egaal te maken. Hoewel schuren nuttig is om het oppervlak van de muur glad te strijken, zal er een aanzienlijke hoeveelheid stof ontstaan.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een spons en wat water te pakken om de muren goed schoon te vegen. Hiermee wordt eventueel stof opgevangen dat nog hardnekkig aan de muren blijft kleven.

Bekijk onze website voor meer interessante blogs over klussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *