Ontdek de voordelen van een PVC vloer in jouw woning

De PVC vloer kom je tegenwoordig in enorm veel huishoudens tegen. Deze veelzijdige vloer is niet alleen prachtig om te zien, maar dankzij het gebruik van een aantal lagen kunststof ook enorm sterk. Door de vergevorderde techniek is PVC bijna niet meer te onderscheiden van bijvoorbeeld een echte houten vloer. In dit blog bespreken wij het scala aan mogelijkheden en voordelen van PVC vloeren.

De ideale vloer in een huishouden met dieren en kinderen

PVC is een glad oppervlak wat daardoor erg gemakkelijk schoon te maken is. Het regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in optimale conditie te houden. Ook het gebruik van heftige schoonmaakmiddelen is niet nodig. Een milde allesreiniger of een speciaal reinigingsmiddel voor PVC vloeren is meer dan voldoende. Daarnaast is PVC waterbestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn voor schade aan je vloer wanneer je kind een beker drinken laat omvallen, of wanneer de hond na een regenachtige wandeling naar binnen rent. Even dweilen en je vloer straalt weer.

Verkrijgbaar in enorm veel kleuren en patronen
Met een PVC vloer kun je echt je eigen draai geven aan je woning en je eigen stijl helemaal verwerken in de vloer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bekende visgraatmotief, maar ook een stenen look of niet van echt te onderscheiden hout. Zelfs het uiterlijk van een betonnen gietvloer is mogelijk!

Gemakkelijk te vervangen en mee te nemen
Wie weet komt er ooit een moment waarop je gaat verhuizen. De kans is echter klein dat je je prachtige PVC vloer in het oude huis wil achterlaten. Klik PVC is gemakkelijk te vervangen en mee te nemen naar een nieuwe woning, aangezien dit niet wordt vastgelijmd. Daarnaast kun je ook de individuele stroken vervangen. Handig wanneer er, ondanks de robuustheid van PVC, toch een beschadiging op de vloer is gekomen.

Geluiddempend en warm

De geluiddempende eigenschappen van PVC komen vooral van pas in een tussenwoning of een woning met dunne muren. Daarnaast dempt het stevige materiaal niet alleen geluid, maar is het ook lekker warm en zacht aan je voeten. Nog niet warm genoeg? Laat dan vloerverwarming plaatsen, want dat gaat perfect samen met PVC. Geen koude voeten meer in de winter, heerlijk toch?

De voordelen van PVC vloeren zijn dus bijna eindeloos. Informeer eens bij een speciaalzaak bij jou in de buurt naar de mogelijkheden voor jouw woning!

Bron: www.jouwinboedel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *