Moderne garderobekast: hoe kies je het ideale model?

De garderobekast is de hoofdrolspeler in de decoratie van de slaapkamer, dus die moet zeer zorgvuldig worden gekozen.

Naast het beschermen van de stoffen en het overzichtelijker maken van de ruimte, voegt de garderobe veel toe aan de decoratie. Het kiezen van het juiste meubelstuk kan de omgeving ruimer en gezelliger maken. Leer de garderobekast modellen kennen en zie hoe je de beste optie voor jouw slaapkamer kunt kiezen.

Hoofd garderobekast modellen

Dubbele garderobekast


Voor een stel moet de garderobekast groot zijn en bestaan uit vele tussenschotten. Deze kenmerken voorkomen wanorde binnen en buiten het meubilair. Als de ruimte in de kamer geen grote kast toelaat, is de tip om te wedden op modellen die hoger dan breed zijn, waarbij het bovenste deel van het meubilair zich dicht bij het plafond bevindt.

De dubbele garderobekast heeft zes of acht deuren. De binnenkant moet voorzien zijn van een rek, planken, lades en ruimte om schoenen te plaatsen.

Kleine garderobekast
De grootte van een garderobe voor de kamer van een persoon kan alleen maar sterk variëren. Daarom is het noodzakelijk om de behoefte van de gebruiker te evalueren en een te kiezen die alles wat nodig is geherbergd. Bovendien moet de keuze worden bepaald door het aantal lades, vooral als het wordt gebruikt door kinderen of adolescenten, omdat ze helpen om de kleding te organiseren.

Garderobekast met schuifdeur
De garderobe met schuifdeur is de beste optie voor kleine ruimtes. Omdat de deuren niet opengaan zoals bij de traditionele modellen, is het mogelijk om vele centimeters te besparen, waardoor ook de circulatie in de ruimte niet wordt belemmerd.

De meeste van deze modellen hebben spiegeldeuren, de reflectie van de ruimte is ook gunstig voor de breedte van de ruimte, wat de ruimte nog aangenamer kan maken.

Geplande garderobekast
Dit type garderobe maakt ruimtebesparing mogelijk, aangezien de afmetingen van hoogte, breedte, scheidingswanden en zelfs het aantal lades door de gebruiker zelf kunnen worden bepaald, afhankelijk van de beschikbare ruimte in de slaapkamer.

Een ander voordeel is de vrijheid van keuze van materialen en kleuren. De koper kan het type deur bepalen en al dan niet de spiegel kiezen.

Moderne garderobekast

Garderobekast met glazen deuren
De kast met glazen deuren is modern, anders en in staat om de decoratie te transformeren. De modellen met donker glas zijn het meest aan te bevelen, omdat ze de kleding niet zo bloot laten liggen.

Garderobekast met LED-verlichting
De LED-linten, wanneer ze op de planken worden geïnstalleerd, vergemakkelijken het dagelijkse leven van de bewoner in de tijd om stukken te vinden om te dragen. Het is een goede suggestie, vooral voor het geplande meubilair.

Monochrome garderobekast
Het monochrome effect is een trend in de decoratie, zelfs in tweepersoons- en eenpersoonskamers. De garderobe met een enkele kleur is in staat om een vleugje moderniteit toe te voegen aan de kamer.

Bron: www.123vrijwonen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *