Mijn huizen zoektocht in Amsterdam

Twee jaar geleden ben ik begonnen aan mijn studie Rechten in Amsterdam. Dit jaar besloot ik dat het hoog tijd werd om uit huis te gaan. Samen met twee vriendinnen gingen wij op zoek naar een leuk studentenhuisje. Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan. De huizenmarkt in Amsterdam op zijn zachtst gezegd dramatisch. In deze blog vertel ik jou meer over mijn avontuur.

Geduld is een schone zaak

Als ik nu terugkijk op mijn zoektocht, besef ik mij dat ik erg naïef was. Mijn vriendinnen en ik dachten dat wij binnen twee maanden wel in Amsterdam zouden wonen. Dit was echter een erg onrealistisch vooruitzicht. Na een aantal bezichtigingen en vele afwijzingen, wisten we dat we geduld moesten hebben. Elke dag op facebook kijken en alle makelaars websites afspeuren is een must. Toch blijft de beste manier om via andere mensen aan contacten te komen. Na veel werk en energie erin gestoken te hebben, vonden wij na vier maanden ons paleisje in Amsterdam Oud-West. Wij vonden dit via de makelaar van een aantal andere vrienden van ons.

Niet te vroeg juichen

Wij waren uiteraard door de dolle heen toen wij hoorden dat wij eindelijk een huisje gevonden hadden. Dit was misschien echter iets te vroeg gejuicht. Het huis werd namelijk kaal opgeleverd en het werk hieraan hadden wij ook erg onderschat. Wij moesten nog flink wat klussen nadat wij de sleutel gekregen hadden. Aangezien wij studenten zijn en dus niet erg veel geld hebben, moesten wij erg op ons budget leggen en veel zelf doen. Zo hebben wij zelf de muren geverfd en veel meubels via Marktplaats gescoord. Laminaat leggen konden wij natuurlijk niet zelf, maar via een simpele google zoektocht naar ‘Laminaat gratis gelegd’ vonden wij een website waar je laminaat kunt kopen dat gratis gelegd wordt. Na een maand hard zwoegen en flink wat werk, was ons huisje bijna af.

Ons eigen paleisje

Na een groot en moeilijk avontuur, konden wij dan eindelijk intrekken in ons nieuwe huisje. Nu moesten wij hier alleen nog een echt ‘thuis’ van maken. Dit was een proces dat nog eventjes duurde. Het geld was natuurlijk redelijk op door al het klussen. Toch werd het beetje bij beetje steeds meer ons paleisje. Wij kregen bijvoorbeeld een aantal leuke plantjes en decoratiestukken op onze housewarming. Daarnaast hadden wij een muur in de woonkamer de fotomuur gemaakt waar steeds meer foto’s aan hingen. Inmiddels zijn wij een half jaar verder en zijn wij enorm blij met ons fijne huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *