Laminaat vloeren: hoe te kiezen

Laminaat vloeren zijn een droom voor wie op zoek is naar een mooie en gezellige vloer zonder veel geld uit te geven en vooral met een snelle en schone installatie. Maar zoals elk materiaal zijn er verschillende fabrikanten en lijnen, en u moet verschillende aspecten evalueren om de meest geschikte voor uw huis te kiezen! Bekijk dus dit artikel en ruim je twijfels op!

Laten we eerst de soorten laminaat die op de markt bestaan beter begrijpen. Zo zijn er bijvoorbeeld degenen die op de ondervloer – de ruwe vloer van uw werk – worden gelijmd en de zogenaamde zwevende exemplaren, die niet aan de vloer hoeven te worden bevestigd.

Als u denkt aan het veranderen van de stijl van een omgeving die al een andere vloer vast heeft, kunt u het zwevende laminaat erop aanbrengen zonder iets te breken! De borden passen in elkaar. Sommige types hebben alleen lijm nodig om deze fitting te fixeren.

Thermisch comfort
Laminaten zijn niet noodzakelijkerwijs ruw hout zoals parket, maar ze zijn toch comfortabel. Ze bieden een beter thermisch comfort in vergelijking met bijvoorbeeld koude keramische vloeren. Ideaal als je in een koudere regio woont.

Akoestisch comfort
Laminaat vloeren absorberen het omgevingsgeluid beter, in tegenstelling tot porselein. In die zin zijn ze beter voor degenen die graag naar luide muziek luisteren of veel mensen bijeenbrengen om te praten.

Maar als u laminaten in een appartement of op de bovenverdieping van uw huis wilt installeren, worden de stapgeluiden versterkt door de linialen, nog meer als ze zweven. Dit effect wordt sterk verminderd door de installatie van een akoestische deken onder de bladen.

Noodzakelijke zorg
De laminaten hebben meerdere lagen en hoe oppervlakkiger men werkt als een soort folie die de vloer beschermt tegen krassen en schuren.

Maar er zijn nog steeds meer gevaren om een laminaat te beschadigen dan een porseleinen tegel als je het plaatst in gebieden met een hoge circulatie of met meubels die je moet verslepen. Bescherm de voeten van de meubels met stukjes vilt om geen krassen op de vloer te maken.

Een andere belangrijke zorg is om je vloer niet nat te maken! Laminaat absorbeert minder water dan ruw hout, maar is ook gevoelig voor overstromingen! Vermijd het installeren van laminaat in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens om schade te voorkomen.

Schoonmaken zonder moeite
Vermijd water. Een stofzuiger, een zachte borstel en een licht vochtige doek zijn voldoende als u uw vloer jarenlang schoon en beschermd wilt achterlaten.

Het is niet nodig om laminaat vloeren in de was te zetten, omdat het al een beschermende film heeft die al glans geeft. Er zijn ook specifieke producten om de glans te behouden en te helpen behouden.

Vermijd wrijven of het gebruik van schuurmiddelen om de folie die u tegen krassen en schaafwonden beschermt niet te beschadigen. Voor zwaardere vlekken is een doekje dat licht nat is met alcohol voldoende.

Laminaten zijn in de mode. Laminaat vloeren laten uw huis verfijnd en gezellig achter, of uw inrichting nu klassiek of modern is.

Het is ook eenvoudig en gemakkelijk te installeren. Dus, klaar om de schoonheid en het gemak van laminaat vloeren in uw huis te combineren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *