Hoe kan ik een verstopt doucheputje voorkomen?

Wanneer je onder de douche stapt, verwacht je dat het water gewoon wegstroomt via het putje. Meestal gebeurt dit ook, maar dit is niet altijd het geval. Indien het water niet of nauwelijks wegstroomt, zit er waarschijnlijk een verstopping in de afvoer. Mogelijk heeft zich haar of andere rommel opgehoopt in het leidingwerk. Om het water weer fatsoenlijk weg te laten stormen, moet je de afvoer ontstoppen. Heb je regelmatig te maken met een verstopt doucheputje? Dan zorgt dit hoe dan ook voor frustraties. Daarom vertelt deze loodgieter in IJsselstein jou hier hoe je een verstopping van jouw doucheputje voorkomt.

Plaats een zeefje in het putje

Veel mensen denken dat er niet zo snel een verstopping kan ontstaan in een doucheputje. Dit is een misvatting. Ongemerkt spoel je namelijk behoorlijk wat rommel weg door de afvoer van de douche. Denk bijvoorbeeld aan haar, maar ook aan zand en zeepresten. Deze rommel kan er op den duur voor zorgen dat de afvoer dichtslibt. Om te voorkomen dat dit voor problemen zorgt, plaats je een zeefje in de afvoer. Hiermee vang je een groot deel van de rommel op. Leeg het zeefje geregeld boven de prullenbak en je krijgt waarschijnlijk niet snel weer te maken met een verstopt doucheputje.

Giet regelmatig heet water door de afvoer

Heb je een zeefje in het afvoerputje geplaatst? Dan betekent dit niet dat er geen verstopping meer kan ontstaan. Om de kans op een verstopte afvoer te verkleinen, raden wij je aan om geregeld heet water door de afvoer van jouw douche te spoelen. Heet water zorgt er namelijk voor dat aanslag en vuil dat aan de binnenkant van de afvoer zit, wegspoelt. Je kunt dit zo vaak doen als je zelf wilt.
Indien je vaak te maken hebt met een verstopt doucheputje, kun je ook wat soda in de afvoer strooien alvorens je heet water in de afvoer giet. Soda is krachtiger dan water, waardoor aanslag nog beter verdwijnt. En daarbij komt dat soda – in tegenstelling tot chemische ontstoppers – niet schadelijk is voor jouw afvoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *