Geurolie geuren

Geurolie kan op meerdere manieren gebruikt worden. De meest voorkomende manier is om de geurolie te laten verdampen met behulp van een geurbrander. Andere methodes zijn met potpourri of geurolie met geurstokjes. Zo krijg je elke keer een andere geur en geurolie geuren zijn ook heel goed te gebruiken voor aromatherapie. Geurolie is vaak in meerdere soorten en merken te verkrijgen.

Geurolie op meerdere manieren gebruiken

Zoals eerder gerefereerd wordt geurolie vaak op meerdere manieren gebruikt. De meeste mensen kiezen ervoor om de geurolie te laten verdampen. Hierbij maakt men gebruik van een geurbrander. Door de geurolie in de geurbrander te stoppen, zal deze gaan verdampen en zich door de gehele ruimte gaan verspreiden. Dit komt door de warmte die wordt afgegeven door het theelichtje wat je op het schaaltje plaatst van de geurbrander. Vergeet ook niet het water, het is namelijk van belang dat de geurolie samen met het water verdampt. Vaak zijn enkele druppels geurolie al voldoende om op het schaaltje te doen in combinatie met een laagje water. Geurbranders zijn er in meerdere soorten en maten te krijgen. 

Gebruik maken van de potpourri methode

Een andere methode die nog al eens gebruikt wordt is die van de potpourri. Daarbij maak je gebruik van gedroogde plantdelen, die vaak samen met de geurolie worden gebruikt. Meestal als een soort luchtverfrisser. Daarnaast kan potpourri ook als een decoratie voor in huis gebruikt worden. Zo heb je niet alleen een heerlijke geur, maar heb je tevens een leuke accessoire voor in je woonkamer. Wanneer er geen geur meer wordt afgegeven, dan kan je over de potpourri weer druppels geurolie verspreiden.

Subtiele geur in huis met geurstokjes

Voor een meer subtielere geur in huis kies je voor de geurstokjes. Deze zogenaamde geurstokjes nemen de geurolie op en laten deze later weer verdampen. De geurstokjes worden ook wel rotanstokjes genoemd. Het mooie van geurstokjes is, dat je de geur heel lang in huis kunt houden zonder dat je daar al teveel omkijken naar hebt. Doe hiervoor de geurstokjes in combinatie met de geurolie in een flesje, waardoor je zelfs wel enkele maanden kunt genieten van een verfijnde geur.

Geurolie voor aromatherapie

Voor aromatherapie wordt met regelmaat gebruik gemaakt van geurolie geuren. Voorwaarde is wel dat deze honderd procent natuurlijk zijn. Als de geurolie namelijk een synthetische stof bevat, dan zal de werking van de aromatherapie ook negatief zijn. Dit kan zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn, dus kijk altijd goed of de geurolie geuren volledig natuurlijk zijn.

Voor een fijne geur in huis

Zo kan je dus op meerdere manieren gebruik maken van geurolie geuren en verschillende geuren creëren. Of je liever wat zwaardere of verfijnde geurolie geuren wil, het is mogelijk door de diversie opties die er zijn. In ieder geval zorg je met je geurolie voor een fijne geur in huis en kan het ook heel goed voor je lichaam en geest zijn.

Bron: www.designlife.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *