Een woning kopen, let hier op!

Het kopen van een woning doen we niet dagelijks. Het is daarom belangrijk om u goed te verdiepen in de zaken waar u op moet letten. Het is een grote stap die ook nog eens een hoop geld kost, maak dus nooit overhaaste beslissingen. Kijk verder dan alleen het uiterlijk van de woning. Het kan zomaar zo zijn dat er dingen kapot zijn, niet meer goed werken of aan vervanging toe zijn. Wij willen hier natuurlijk graag een handje bij helpen, daarom hebben we een aantal dingen op een rijtje gezet waar u altijd naar moet kijken als u een woning gaat kopen.

De ketel

Een hr ketel kost een hoop geld, kijk dus altijd na wat de staat is van de ketel. Het zou zonde zijn als u net een woning heeft gekocht en u komt er achter dat u een nieuwe ketel moet kopen. Ook zorgt een oude ketel voor een hogere energierekening. Wanneer u een nieuwe en zuinige ketel heeft, bijvoorbeeld een ATAG ketel, verbruikt u een stuk minder energie. Dit kunt u ook gebruiken bij het onderhandelen over de prijs. Benoem het altijd als er een oude ketel hangt en u het huis wilt kopen.

Isolatie van de woning

Net als bij de ketel draagt goede isolatie bij aan een lage energierekening. Het is dus ook belangrijk om hier naar te kijken. Een woning die goed geïsoleerd is, is vaak ook duurder. Per jaar kan het zo een paar honderd euro schelen. Als de woning nog niet is geïsoleerd en u wilt hem toch kopen, is het slim om de woning alsnog te isoleren. Hier is natuurlijk wel een investering voor nodig, maar gelukkig heeft u dit na een paar jaar al terugverdient. 

Verbouwingskosten

Wanneer u een nieuwe woning koopt moet er eigenlijk altijd wel iets gebeuren voordat de woning echt helemaal naar wens is. Bij de ene woning is er echt een complete verbouwing nodig en bij de andere alleen een nieuwe vloer en wat verf op de muur. Deze kosten kunnen al snel oplopen, zorg dus dat u hierover na heeft gedacht voordat u de woning koopt. 

Neem een aankoopmakelaar

Wanneer u uw woning wilt verkopen doet u dit eigenlijk altijd via een makelaar. Wanneer u een woning wilt kopen hoeft dit natuurlijk niet, maar het kan wel handig zijn. Vooral als u weinig ervaring heeft of het is de eerste woning die u koopt, kan het handig zijn om de hulp van een aankoopmakelaar in te schakelen. Hij weet precies waar hij op moet letten en zal het direct zien als er gebreken zijn aan de woning. Het kost wel wat extra geld maar het kan zeker de moeite waard zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *