Aluminium gevelbekleding, welke voor- en nadelen zijn er?

Aluminium gevelbekleding kennen we vooral van bedrijfspanden. Je ziet het hier vooral terug omdat het een strakke formele look geeft en het materiaal lang goed blijft. Het gaat namelijk niet roesten en is erg sterk en licht. Toch zien we aluminium ook steeds vaker terug bij particulieren. Waarom het wordt gebruikt en in welke situaties zullen we hieronder verder bespreken.

Voordelen

Aluminium gevelbekleding wordt natuurlijk gebruikt omdat er bepaalde voordelen aan zitten. Een van de belangrijkste voordelen is, is dat een dergelijke bekleding weinig onderhoud nodig heeft. Als de gevel redelijk wordt onderhouden kan hij makkelijk 70+ jaar meegaan. Een aluminium gevel kan dus echt worden gezien als een lange termijn investering. Het enige onderhoud is eigenlijk het schoonmaken van de panelen en dit is erg makkelijk te doen. Daarnaast is het materiaal erg sterk en relatief licht. Met name voor grote en hoge panden betekent dit dat er makkelijk mee is te werken en er toch een sterke constructie gemaakt kan worden. Tot slot kun je de panelen makkelijk naar eigen smaak maken. Je kunt alumnium namelijk makkelijk in verschillende vormen en kleuren bestellen. Zo kun je creatief omgaan met het design van je gevel en zijn de mogelijkheden eindeloos.

Nadelen

Nadelig aan aluminium gevelbekleding is vooral dat het productieproces niet erg milieuvriendelijk is. De laatste jaren worden hier echter wel grote stappen in gemaakt dus is dit steeds minder van kracht. Hetzelfde geld voor het recycle aspect. Het materiaal kon jarenlang moeilijk gerecycled worden, maar dit is de laatste jaren ook steeds makkelijker geworden.
Bron: www.kawneer.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *