3 populairste bovenfrezen

Populaire bovenfrezenBijna iedere klusser heeft wel een accuboormachine, cirkelzaag of schuurmachine in zijn gereedschapskist liggen. Waar eerst de freesmachine behoorde tot de professionele klussers zie je toch steeds vaker dat die bij de simpele doe-het-zelvers ook te vinden is. Er bestaan veel verschillende soorten freesmachines. Denk aan de lamellen-,lak of bovenfrees. Over het algemeen zie je de bovenfrees het meeste terugkomen. Vaak vanwege zijn brede inzetbaarheid. Er zijn een aantal bovenfrezen die erg worden aanbevolen door klussers. Meer over deze bovenfrezen vind je in dit blogbericht.

Bosch POF1400ACE

De meest verkochte bovenfrees van dit moment wordt aangeboden door het merk Bosch. Iets wat niet erg verassend is, want in veel verschillende markten is Bosch een goed verkoopbaar merk. De bovenfrees draagt de naam ‘POF1400ACE’. De ‘1400’ in de naam is te herleiden aan het wattage wat de machine heeft. Een aantal andere handige eigenschappen zijn de freesdiepte van 55 mm en de spantang van 6 en 8 millimeter. Mocht je willen beschikken over een aantal frezen dan kan je een uitgebreide versie bestellen inclusief een 6-delige frezenset. Over het algemeen zie je dat de meeste klussers kiezen voor deze aanvulde set. Ook vanwege het feit dat deze maar 11 euro duurder is.

Makita RTO700CX3

Het is een machine die wat kost daar kun je niet onderuit, maar dan heb je ook wat. Het merk Makita levert gereedschap van een goede kwaliteit en daarbij komt ook nog eens kijken dat er een aantal leuke accessoires worden meegeleverd bij de RTO700CX3. Bijvoorbeeld verschillende opzetstukken om het bijvoorbeeld van bovenfrees om te bouwen naar kantenfrees. Wel is de freesdiepte aan de lage kant, want met zijn 35 millimeter doet hij wel onder aan andere merken. Ook moet je het doen met een spantang van 8 millimeter. Toch blijft het voor die prijs een machine met veel mogelijkheden en opgeteld maakt hem dat weer voordeliger dan je denkt.

Powerplus POWX093

Soms is het even slikken als je al die prijzen ziet, maar dat geldt niet voor alle merken. Neem bijvoorbeeld Powerplus die er alles aan heeft gedaan om betaalbare en kwalitatief goede machines te produceren. De kwaliteit ligt inderdaad lager dan een Bosch of Makita, maar daar is de prijs dan ook niet naar. Je betaald nog geen eens 100 euro en beschikt daarmee al tot een 50 mm freesdiepte en een 1500 watt motor. Indrukwekkend he? Genoeg om als beginner eens flink te leren frezen. Dat is nog niet alles, want ook ondersteund de machine frezen van 8 of 12 millimeter. Ideaal voor het wat grovere werk waar grotere frezen voor benodigd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *